Το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου στο νησί της Σύρου

15/07/2024

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο γραφικό νησί της Σύρου, είναι έτοιμο και φέτος να σαγηνεύσει το κοινό με τρεις εβδομάδες κλασικής μουσικής και παραστάσεων όπερας για όλες τις ηλικίες από την Κυριακή 14 Ιουλίου μέχρι την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο Απόλλων(Πλατεία Βαρδάκα, Ερμούπολη).

Το Φεστιβάλ, του οποίου τη Γενική και Καλλιτεχνική Διεύθυνση έχει η διάσημη σοπράνο Eilana Lappalainen, προβάλλει μια ευρεία γκάμα μουσικών εκδηλώσεων, ξεκινώντας με την «Ημέρα της Βαστίλης» (14 Ιουλίου) και παρουσιάζοντας την παιδική χορωδία από το Παρίσι καθώς και σολίστες του Greek Opera Studio 2024. Καλύτερες στιγμές του Φεστιβάλ θα είναι η κωμική όπερα «Δον Πασκουάλε»(Don Pasquale) (22-23 Ιουλίου), η μουσική δωματίου με έργα του Vivaldi και του Schubert, του Puccini το Τουραντότ (Turandot) με σολίστ την Eilana Lappalainen (25,27,28 Ιουλίου), Μότσαρτ και κονσέρτα γερμανικής μουσικής, με αποκορύφωμα το γκαλά του Greek Opera Studio. Το φεστιβάλ έχει επίσης πολυάριθμες εκδηλώσεις για τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένης μιας «διάλεξης» για την όπερα, με σκοπό να εξερευνήσουμε τα διάφορα είδη φωνής (18 Ιουλίου), ένα κονσέρτο με συνθέτες από την Ανατολική Ευρώπη με τον Tokarev Yaroslav και το Μάριο Καζά (19 Ιουλίου), μια συναυλία πιάνου με τίτλο «Τα δάχτυλα αγρίεψαν» (20 Ιουλίου) και ένα μεγάλο γκαλά όπερας με διεθνείς σολίστες και την ορχήστρα Opera Româna Craiova (21 Ιουλίου).

Σχεδόν όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα λάβουν χώρα στο θέατρο Απόλλων, που βρίσκεται στην Πλατεία Βαρδάκα, στην Ερμούπολη της Σύρου. Εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στο ταμείο του θεάτρου(+30 22810 85192) και στην σελίδα www.ticketservices.gr.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνουν:

Κυριακή, 14 Ιουλίου- Festival Kick-Off: Ημέρα της Βαστίλης
Οι εορτασμοί ξεκινούν με έναν εορτασμό της ημέρας της Βαστίλης στις 19:30 στους κήπους του Δημαρχείου της Ποσειδωνίας. Η Παιδική Χορωδία του Παρισιού, υπό τη διεύθυνση του Francis Bardot, θα μαγέψει τους καλεσμένους με γαλλικές άριες, μαζί με σολίστ από το Greek Opera Studio. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πέμπτη, 18 Ιουλίου – Bravo! Brava! «Διάλεξη» Όπερας για τα παιδιά
Στις 11:00, το Θέατρο Απόλλων φιλοξενεί μια συναρπαστική παρουσίαση όπερας που απευθύνεται σε παιδιά και μεγάλους. Με επικεφαλή τον Έλληνα πιανίστα Μάριο Καζά, η εκδήλωση εξερευνά διάφορους τύπους φωνής μέσα από μουσικές παραστάσεις του Greek Opera Studio 2024.

Παρασκευή, 19 Ιουλίου – Ένα δάκρυ για την ειρήνη
Συναυλία με συνθέτες από την Ανατ. Ευρώπη Βιώστε μια βραδιά κλασικής μουσικής από την Ανατολική Ευρώπη στις 20:30 στο Θέατρο Απόλλων, με τον Tokarev Yaroslav στο βιολί και τον πιανίστα Μάριο Καζά. Μαζί τους ο βαρύτονος Vasko Zdravkov και ο μπάσος Tihomir Jakimovski με σλαβικές άριες.

Σάββατο 20 Ιουλίου – «Τα δάχτυλα αγρίεψαν»: Πιάνο για «4 χέρια»
Οι πιανίστες Μάριος Καζάς, Μανώλης Παπασηφάκης και Andrej Naunov παρουσιάζουν ένα συναρπαστικό πρόγραμμα σόλο πιάνο και κομμάτια για «4 χέρια» στις 20:30 στο Θέατρο Απόλλων.

Κυριακή 21 Ιουλίου – Μεγάλο Γκαλά Όπερας με την ορχήστρα Opera Româna Craiova
Ο μαέστρος Giovanni Pompeo ηγείται μιας αξέχαστης βραδιάς στις 20:30 στο Θέατρο Απόλλων, με διεθνείς σολίστ και με μια ειδική εμφάνιση από τους Chœur d’Enfants d’Ile-de-France.

Δευτέρα, 22 Ιουλίου & Τρίτη, 23 Ιουλίου – Don Pasquale του Donizetti
Ο σκηνοθέτης Detlef Soelter και ο μαέστρος Andrej Naunov, διευθύνουν αυτήν την υπέροχη παραγωγή στις 20:30 στο Θέατρο Απόλλων, με πρωταγωνιστές τους Vianca Alejandra, Viktor Campos Leal, Vasko Zdravkov και Tihomir Jakimovski.

Τετάρτη 24 Ιουλίου – Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου
Στις 20:30 διευθύνει ο μαέστρος Τζιοβάνι Πομπέο το “Four Seasons” του Vivaldi με τη σολίστ Meda Stanciu, ακολουθούμενο από το “Der Hirt auf dem Felsen” του Schubert με τη σοπράνο Michela Varvaro, υπό τη διεύθυνση του Fabio Serani στο θέατρο Απόλλων.

Πέμπτη 25 Ιουλίου, Σάββατο 27 Ιουλίου και Κυριακή 28 Ιουλίου – Turandot του Puccini
Ο σκηνοθέτης Antoniu Zamfir παρουσιάζει το αριστούργημα του Πουτσίνι στις 20:30 στο Θέατρο Απόλλων, με ένα αστρικό καστ συμπεριλαμβανομένων των Eilana Lappalainen, Giorgi Meladze, υπό τη διεύθυνση του Giovanni Pompeo με την Opera Româna Craiova.

Παρασκευή 26 Ιουλίου – Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου
Η δεύτερη συναυλία δωματίου της σειράς θα παρουσιάσει το “Eine kleine Nachtmusik” του Μότσαρτ & την Συμφωνία Νο. 40 σε σολ ελάσσονα με μαέστρο τον Peter Tiboris και το “Intermezzo sinfonico da Saida” του Zama, το “Il bacio” του Arditi και το “Tuttifantchen” του Hindemith με μαέστρο τον Fabio Serani.

Δευτέρα 29 Ιουλίου – Liederabend
Απολαύστε άριες και κλασικά τραγούδια στις 20:30, με προορισμό τις σύγχρονες μελωδίες του μουσικού θεάτρου, ερμηνευμένες από το Greek Opera Studio 2024 και συνοδευόμενες από τον Wolfgang Kluge στο θέατρο Απόλλων.

Τρίτη 30 Ιουλίου – Συναυλία Γερμανικής μουσικής
Ο πιανίστας Wolfgang Kluge και η σοπράνο Eilana παρουσιάζουν τον Βάγκνερ και τον Στράους στις 20:30 στο Θέατρο Απόλλων με συνοδεία τη φλαουτίστα Aline Vannuys και τη μέτζο-σοπράνο Sawyer Branham.

Τετάρτη 31 Ιουλίου – Greek Opera Studio Gala
Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται με το Γκαλά του Greek Opera Studio στις 20:30, που παρουσιάζει τα ταλέντα των συμμετεχόντων του 2024 σε μια σκηνοθετημένη παραγωγή με άριες, ντουέτα και σύνολα στο θέατρο Απόλλων. Σκηνοθεσία: Kristina Franz, Detlef Soelter και Eilana Lappalainen.

Πληροφορίες εισιτηρίων: Εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις είναι διαθέσιμα για αγορά στο ταμείο του θεάτρου (+30 22810 85192) ή online στο www.ticketservices.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.festivaloftheaegean.com

Λίγα λόγια για το διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου

Ιδρύθηκε το 2005 από τον Peter Tiboris και την Eilana Lappalainen, το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου έχει γίνει κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός, γιορτάζοντας τη μουσική, την όπερα και τις παραστατικές τέχνες στο εκπληκτικό σκηνικό της Σύρου, στην Ελλάδα.

Το φεστιβάλ προωθεί την πολιτιστική ανταλλαγή και την καλλιτεχνική αριστεία, προσελκύοντας συμμετέχοντες και κοινό παγκοσμίως. Το 1998, η MidAmerica Productions, Inc. παρουσίασε το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στη Μύκονο. Αργότερα μετονομάστηκε σε Φεστιβάλ Αιγαίου για να αντικατοπτρίζει το εύρος καθώς το Φεστιβάλ μεταφέρθηκε στο γραφικό νησί της Σύρου το 2005. Το 2024, το 18ο Ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, που ενσωματώνει οπερατική, χορωδιακή και συμφωνική μουσική, θα λάβει χώρα σε διάστημα τριών εβδομάδων.

Το 2004, ιδρύθηκε η MidAm International, Inc. για να υποστηρίξει την αυξανόμενη παρουσία της MidAmerica στην Ευρώπη. Έκτοτε έχουν πραγματοποιηθεί συναυλίες σε Βιέννη, Σάλτσμπουργκ, Φλωρεντία, Βερόνα, Παρίσι, Λισαβόνα, Πόρτο, Αθήνα και Σύρο, και με συναυλίες προγραμματισμένες το 2025 για Φλωρεντία, Βερόνα, Βενετία, Λίμνη Garda, Παρίσι, Βιέννη, Σάλτσμπουργκ, Αθήνα, Σύρο, Λισαβόνα, Πόρτο και Λονδίνο.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist