Χρυσή Κρητικοπούλου – «Λόγια που σου χάρισα»

26/08/2024

Το ψηφιακό album της Χρυσής Κρητικοπούλου περιλαμβάνει επτά τραγούδια από τα οποία τα τέσσερα έχουν κυκλοφορήσει σταδιακά από το 2021 και μετά αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις. Πρόκειται για τα τραγούδια: «Δώρο η ζωή», «Τα λόγια που σου χάρισα», «Έτσι είναι η αγάπη» και «Μια ξενιτιά στην ξενιτιά».

Τώρα κυκλοφορούν ως ενιαία οντότητα και κάτω από τον τίτλο «Λόγια που σου χάρισα» μαζί με τρία ακυκλοφόρητα τραγούδια με τίτλους: «Ιερός σκοπός», «Άνεμοι να φυσήξουνε» και «Τρίτο βαγόνι».

Η Χρυσή Κρητικοπούλου έχει την τύχη να αναγνωρίσουν το ερμηνευτικό της χάρισμά και να της εμπιστευτούν τα τραγούδια τους αναγνωρισμένοι αλλά και ταλαντούχοι δημιουργοί όπως οι συνθέτες και τραγουδοποιοί Γιώργος Καζαντζής, Παντελής Θαλασσινός, Χρήστος Νευρίδης, Νίκος Κατσίκας, Κατερίνα Κρητικοπούλου και οι στιχουργοί: Πόλυς Κυριάκου, Όλγα Κουτσού και Ευγενία Σεραφίδου.

Ο Παντελής Θαλασσινός συνοδεύει τη Χρυσή στο εξαιρετικό τραγούδι «Μια ξενιτιά στην ξενιτιά» και κάνει φωνητικά στο τραγούδι «Τρίτο βαγόνι».

Η Χρυσή Κρητικοπούλου ανταποκρίνεται άριστα στις ερμηνευτικές προκλήσεις και αποδίδει τα τραγούδια με αισθαντικότητα και ευαισθησία, ξεδιπλώνοντας παράλληλα τις μεγάλες φωνητικές της δυνατότητες που την τοποθετούν ανάμεσα στις σημαντικότερες νέες ερμηνεύτριές μας.

Η Χρυσή Κρητικοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Η μουσική της περιπέτεια ξεκινά από τα παιδικά της χρόνια, όταν ασχολήθηκε με την παραδοσιακή και βυζαντινή μουσική, τραγουδώντας και παίζοντας κανονάκι. Μετά την κάθοδό της στην Αθήνα σπουδάζει σύγχρονο τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο. Παρά τη νεαρή της ηλικία έχει ήδη συνεργαστεί με τον Γιώργο Καζαντζή, τον Λουκά Θάνο και τη Ντιλέκ Κοτς. Το 2019 ερμήνευσε το τραγούδι «Το Μαχαίρι» για τη θεατρική παράσταση «Ματωμένος γάμος» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Κανέλου. Έχει συνεργαστεί επίσης με σημαντικούς σολίστες, ερμηνεύοντας κυρίως στη σκηνή του ιστορικού χώρου της Μπουάτ «Απανεμιά».

Η Χρυσή Κρητικοπούλου, ένας φωτεινός και θετικός άνθρωπος η ίδια, μας χαρίζει εξαιρετικές ερμηνείες που αναδεικνύουν το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής της καθώς και την εκφραστική της πλαστικότητα και δύναμη.

Το ψηφιακό album «Λόγια που σου χάρισα» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group και τα τραγούδια του είναι διαθέσιμα σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Credits:
Ενορχήστρωση: Κώστας Νικολόπουλος
Mastering: Χρήστος Μέγας
Σκηνοθεσία, Studio: Polytropon Recording Studio
Κιθάρες: Κώστας Νικολόπουλος
Τύμπανα: Θάνος Καζαντζής
Κοντραμπάσο: Δημήτρης Γουμπερίτσης
Μπαγιάν: Σταμάτης Πασόπουλος
Καβάλ/Κλαρίνο: Γιώργος Δούσος
Τζουρά: Παύλος Παφρανίδης


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist