Δράσεις για παιδιά στον Πολιτιστικό Σύλλογο των Χρούσσων – Αύγουστος 2024

30/07/2024

Συνεχίζοντας τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρούσσων διοργανώνει στην υπαίθρια σκηνή του, από τις 17 μέχρι τις 31 Αυγούστου 2024, ποικίλες δράσεις για παιδιά: το φεστιβάλ «Σουσάμι άνοιξε! στα Χρούσσα» αλλά και την παράσταση κουκλοθέατρου «Δροσουλίτες».

Φέτος, ξεκινάει το φεστιβάλ «Σουσάμι, άνοιξε! στα Χρούσσα», με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το Φεστιβάλ πηγάζει και υποστηρίζεται από το «the sousàmi project» της Εν.Το.Πο.Σύρο, που έχει αναλάβει την εκτέλεση παραγωγής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα

17/8, 19.00’: «Ζαμομίνια» – διαδραστική συναυλία για παιδιά από τα Ζαμομίνια

Διαδραστική συναυλία, με αυθεντικά τραγούδια της ομάδας γύρω από τη φύση και τα ζώα. Οι μουσικοί παίζουν διάφορα είδη μουσικής, καλούν τα παιδιά να χορέψουν και να συμμετέχουν μουσικοκινητικά, τα προσκαλούν σε παιχνίδια ρυθμού. Τέλος, μέσα από γρίφους, τα παιδιά βοηθούν στην εξέλιξη και ροή της συναυλίας. Στον πυρήνα, μουσικές έννοιες (ένταση, ταχύτητα, ρυθμός), γνωριμία κι εξοικείωση με μουσικά όργανα και τον ήχο τους, με μελωδίες από διαφορετικά είδη μουσικής
Διάρκεια: 70’, Ηλικίες: 3-8 ετών

26/8. 20.00’: «Τεχνοβάτες» – διαδραστική παράσταση μαριονέτας, από τις Μαριονέτες Τζίκας

Διαδραστική παράσταση όπου πρωταγωνιστούν μαριονέτες και γιγαντόκουκλες από διάφορα μέρη του κόσμου. Κάνουν ένα φαντασιακό ταξίδι από την Ανατολή στη Δύση, με μουσικές, χορούς, μαγικά τεχνάσματα και οφθαλμαπάτες. Αλληλεπιδρούν με τον εμψυχωτή, μέσα από δρόμους φαντασίας, χαμόγελου, τέχνης.
Στον πυρήνα, γνωριμία με διαφορετικές κουλτούρες από όλον τον κόσμο. Η ψυχαγωγία συνδέεται με την πολυπολιτισμική δυναμική του θεάτρου μαριονέτας
Διάρκεια: 45’, Ηλικίες: 4-12 ετών

Την επόμενη μέρα, θα διεξαχθεί εργαστήριο κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας, καθώς και παρέλαση συμμετεχόντων με τις δημιουργίες τους στην Ερμούπολη, στο πλαίσιο του Σύρος-Πολιτισμός junior

30/8, 19.00’: «Σχολείο άνοιξε!» – Αφήγηση παραμυθιών, από τη Λαλού
Η Λαλού στρογγυλοκάθεται κάτω από ένα δέντρο και λέει ένα σωρό ιστορίες, άλλες σοβαρές κι άλλες αστείες. Χαριτωμένες αρχόντισσες, έξυπνοι παραγιοί, ζώα της ζούγκλας και πονηρές αλεπούδες μπαίνουν οι μεν στις ιστορίες των δε, πρώτα μπερδεύονται και μετά ξεμπερδεύονται.
Στον πυρήνα, τα παραμύθια μας ανασυντάσσουν και μας δίνουν δύναμη, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, σε παιδιά και γονείς. Μας θυμίζουν ότι το μέλλον μας το φτιάχνουμε μόνοι μας.
Διάρκεια: 50’, Ηλικίες 6-12 ετών και γονείς.

31/8, 20.00’: «Οι Δροσουλίτες», κουκλοθέατρο με τεχνικές μαύρου θεάτρου από το Κουκλοθέατρο Κρήτης

Για ακόμα μα φορά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρούσσων φιλοξενεί το Κουκλοθέατρο Κρήτης, μετά τον «Ψαροτρομάρα» και τη «Συνομωσία της κατσίκας» που έχουμε απολαύσει στη Σύρο. Όλα θα αλλάξουν στην περιοχή του Φραγκοκάστελλου..! Οι παραλίες, τα δέντρα, ακόμα και το ίδιο το Κάστρο θα το γκρεμίσουν..! Δυο μεγάλοι και τρανοί αγοραστές θέλουν να βγάλουν.. πετρέλαιο..! Θα μπορέσει ο μικρός Μανωλιός να υπερασπιστεί το χωριό του και το Κάστρο του Φραγκοκάστελλου μαζί με τους κατοίκους, σαν σύγχρονοι.. Δροσουλίτες. Μία παράσταση γεμάτη δράση και περιπέτεια.

Με την υποστήριξη του the sousàmi project.
Στον πυρήνα: Η αξία της οικολογίας και συνεργασίας, σε ένα ιστορικό πλαίσιο.
Διάρκεια 50’, Ηλικίες: 2 έως 102 ετών..!
Προπώληση εισιτηρίων στο ticketservices.gr!
Γενική είσοδος 8 ευρώ.

Στον χώρο λειτουργεί καντίνα.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινάνε στην ώρα τους ή μετά το ακαδημαϊκό δεκάλεπτο. Παρακαλείσθε να είστε στον χώρο 10’-20’ νωρίτερα.

Για περισσότερες πληροφορίες, ενημερωθείτε από τα κοινωνικά δίκτυα του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρούσσων, του the sousàmi project και  των καλλιτεχνικών σχημάτων Ζαμομίνια, Μαριονέτες Τζίκας, Λαλού, ΚουΚλοΘέατρο Κρήτης.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist