Ερήνη – “Fos” | Κυκλοφορεί το debut album της

25/06/2024

Η φωνή που πρέπει να ακούσεις, με επιρροές από την Ελληνική παραδοσιακή μουσική, τη σύγχρονη και τη τζαζ.

 

Το άλμπουμ “Fos” που μόλις κυκλοφόρησε και που σε αυτό έχει συμβάλλει παραγωγικά και ο υποψήφιος για Grammy Gonzalo Grau, περιλαμβάνει 13 τραγούδια μεταξύ των οποίων και τα singles «Μαργαριταρένια Μου» και «Μενεξέδες Και Ζουμπούλια» και εμπεριέχει θεματικές ενότητες όπως ο έρωτας, η θλίψη και ο πόνος του αποχωρισμού. Τόσο το «Μενεξέδες Και Ζουμπούλια» όσο και το «Μαργαριταρένια Μου» ειναι οι προπομποί του debut album της Ερήνης με την αισθαντική φωνή.

Το “Fos” είναι ένα πολύ προσωπικό album για την Ερήνη, καθώς σε ένα από τα τραγούδια συμμετέχει όλη της η οικογένεια ενώ υπάρχει και ένα ντουέτο με τη μητέρα της.

Το “Fos” είναι μια ωδή στους Μικρασιάτες πρόσφυγες και τιμάει την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά τους.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ “FOS” ΨΗΦΙΑΚΑ: https://Erini.lnk.to/FosGREPR

Λίγα λόγια για την Ερήνη:

H Ερήνη ως εκφράζει μια νέα ”φωνή” με επιρροές από την Ελληνική παραδοσιακή μουσική, τη σύγχρονη και τη τζαζ. Μεγάλωσε​ στο Ηράκλειο Κρήτης με Σμυρνέικη καταγωγή και έχει βάση της τη Νέα Υόρκη. Ως μια σύγχρονη Μικρασιάτισσα, μεταλαμπαδεύει τη Μικρασιατική μουσική στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας τη σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους και διοργανώσεις όπως το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και το WOMEX 2023, αλλά και σε συνεργασία με καταξιωμένες ορχήστρες αλλά και καλλιτέχνες όπως ο Danilo Perez, Daniel Hope, Nella, Jorge Glem, Eugene Friesen μεταξύ άλλων.

Η Ερήνη περιόδευσε ως τραγουδίστρια με το Cirque Du Soleil για 3 χρόνια και είναι καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Berklee College of Music. Πρόσφατα έλαβε δυο σημαντικά βραβεία από το Mass Cultural Council και Boston Foundation για τη δουλειά της πάνω στη φωνητική ερμηνεία της Μικρασιάτικης Μουσικής. Επίσης βραβεύτηκε ως μια από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες της Αμερικής κάτω των 40, από το Greek America Foundation, για τα καλλιτεχνικά της επιτεύγματα αλλά και την προσφορά της στον Ελληνισμό.

Ετικέτες

Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist