Κάλεσμα εθελοντών για τη Βιβλιοθήκη στον Φοίνικα, Παιδική κ’ Εφηβική, Συνεργατική κ’ Δανειστική

16/09/2024

Κάλεσμα εθελοντών για τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης στον Φοίνικα Σύρου

Η κοινοτική Βιβλιοθήκη στον Φοίνικα, Παιδική & Εφηβική, Συνεργατική & Δανειστική αναζητά εθελοντές ώστε να καταφέρει να είναι ανοιχτή όσο το δυνατό περισσότερες μέρες την εβδομάδα. Υπενθυμίζουμε ότι η Βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε από εθελοντές και λειτουργεί χάρη σε εθελοντές. Tην εποπτεία του χώρου έχει η Κοινότητα Φοίνικα, καθώς και τα μέλη της ομάδας αφήγησης ΠαραμυθιαΖω. Γι’ αυτό, προσκαλούμε όποιον πιστεύει ότι μπορεί να διαθέσει έστω και μια μέρα τον μήνα ώστε όλοι μαζί να καταφέρουμε να παραμείνει ανοιχτή και με καλύτερες συνθήκες.

Με το καλό, η Βιβλιοθήκη θα ανοίξει με τακτικό ωράριο τον Οκτώβριο. Μέχρι τότε, μπορείτε να δανειστείτε βιβλία την Τετάρτη 18 & 25 Σεπτεμβρίου, 5.30-8μμ. Τι μπορεί να κάνει ένας εθελοντής για τη Βιβλιοθήκη στον Φοίνικα:

  • Εξυπηρέτηση κοινού τις ώρες που είναι ανοιχτή η Βιβλιοθήκη: Το πρόγραμμα καταρτίζεται μετά από συνεννόηση και σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα όλων. Όσο περισσότεροι επόπτες, τόσο περισσότερες μέρες μπορεί να είναι ανοιχτή η Βιβλιοθήκη.
  • Δημιουργία δράσης: Μπορεί κάποιος (άτομο ή φορέας) να υλοποιήσει μια δράση εντός ή εκτός ωρών λειτουργίας του χώρου, μια φορά ή επαναλαμβανόμενα. Για παράδειγμα, οι «Ιστορίες στον τοίχο» την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα. Κάποιες ιδέες είναι: Παρουσίαση βιβλίων, διοργάνωση ομάδων επιτραπέζιων παιχνιδιών, αναγνώσεις και όποια άλλη καλή ιδέα είναι ευπρόσδεκτη.
  • Αρχειοθέτηση νέων τίτλων: Ευτυχώς συνεχώς έρχονται νέα βιβλία και επιτραπέζια παιχνίδια! Αυτά καταχωρούνται σε ηλεκτρονικό αρχείο ώστε και να μη χάνονται και να γνωρίζουμε ποιος έκανε κάθε δωρεά. Προϋποθέτει μέτρια γνώση excel.
  • Καθαρισμός χώρου: Όλα καθαρίζονται τακτικά, για την προστασία της υγιεινής των μελών: Ράφια, βιβλία, πάτωμα, χαλιά και τατάμι, τουαλέτες.

Δηλώσεις πρόθεσης εθελοντικής συμμετοχής στον σύνδεσμο: https://forms.gle/joQmnQGTu5QoFGNWA

Τι μπορεί να κάνει κάποιος στη Βιβλιοθήκη στον Φοίνικα

Μικροί και μεγάλοι μπορούν να ξεφυλλίσουν, να διαβάσουν και να δανειστούν για 15 ημέρες όποιο βιβλίο επιθυμούν. Στον χώρο υπάρχουν τραπέζια, καναπέδες, μαξιλάρες και χαλιά ώστε ο καθένας να βρει το σημείο που του ταιριάζει. Τα πολύ μικρά παιδιά χρειάζεται να συνοδεύονται από οικείους τους ενήλικες (γονείς, κηδεμόνες, φροντιστές, εκπαιδευτικούς κοκ). Παρακολουθείτε τη σελίδα της Βιβλιοθήκης στο facebook για να ενημερώνεστε για νέες αφίξεις βιβλίων, σχόλια από αναγνώστες και τη διοργάνωση εκδηλώσεων στον χώρο της Βιβλιοθήκης.

Τι μπορεί να δωρίσει κάποιος στη Βιβλιοθήκη στον Φοίνικα

Για την επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη δεν είναι υποχρεωτική η δωρεά βιβλίων, ωστόσο είναι ευπρόσδεκτη:

  • Κατηγορίες βιβλίων: παιδική και εφηβική λογοτεχνία, κυρίως για 0-8 ετών: ιστορίες, παραμύθια, κόμικ, θεματικοί τόμοι. Παρακαλούμε μη φέρνετε εγκυκλοπαίδειες, λεξικά και
    σχολικά βιβλία.
  • Σε κάθε βιβλίο θα αναγράφεται το όνομα εκείνου που το δώρισε και η χρονιά.
  • Στον χώρο υπάρχουν ονομαστικές χάρτινες σακούλες όπου θα τοποθετούνται προσωρινά τα βιβλία ανά δωρητή, μέχρι να καταγραφούν και να αρχειοθετηθούν. Επίσης, κατά καιρούς χρειάζεται εξοπλισμός, όπως βιβλιοθήκες, μαξιλάρες, τατάμι,

Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist