“Τεχνοβάτες” – Παράσταση Μαριονέτας για παιδιά

26/08/2024

Mια παράσταση μαριονέτας με γιγαντόκουκλες και
ένα κουκλοθεατρικό εργαστήρι
από τις Μαριονέτες Τζίκας

Εργαστήριο κατασκευής και εμψύχωσης μαριονέτας και διαδραστική παρέλαση

Ένα δημιουργικό εργαστήρι κουκλοθέατρου, στο πλαίσιο του Σύρος Πολιτισμός junior, θα συμβεί στις 27 Αυγούστου, 6-8 το απόγευμα, στο φουαγιέ του Δημαρχιακού μεγάρου. Ο εκπαιδευτικός και κουκλοπαίχτης Χρήστος Τζίκας και οι βοηθοί του θα καθοδηγήσει τα παιδιά για να φτιάξουν και να εμψυχώσουν τις δικές τους μαριονέτες, με διάφορα υλικά και μπόλικη φαντασία, εμπνευσμένες από τον πολιτισμό της Σύρου.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά αμέσως μετά, το πουλί Μπενού και η Νεράιδα Ιόλη, οι δυο γιγαντόκουκλες, θα σεργιανίσουν στην Πλατεία Μιαούλη και στον πεζόδρομο Πρωτοπαπαδάκη, σε μια διαδραστική παρέλαση, μαζί με τις δημιουργίες των παιδιών και τη συνοδεία μουσικής από το ακορντεόν του Νίκου Απέργη.

Για το εργαστήρι, χρειάζεται η δήλωση συμμετοχής στην παρακάτω φόρμα 🡪εδώ
Η φόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι 27 Αυγούστου στις 10 το πρωί. Συμμετοχές χωρίς δήλωση στη φόρμα θα γίνουν δεκτές μόνο εφόσον υπάρχει θέση.

Παράσταση μαριονέτας με γιγαγντόκουκλες

Την προηγούμενη μέρα, στις 26 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η παράσταση μαριονέτας με γιγαντόκουκλες «Τεχνοβάτες», στην υπαίθρια σκηνή του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρουσσών, στο πλαίσιο των δράσεων «Σουσάμι, άνοιξε! στα Χρούσσα» και του Σύρος Πολιτισμός junior, με διοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χρούσσων. Μαριονέτες από διάφορα μέρη του κόσμου κάνουν ένα φαντασιακό ταξίδι από την Ανατολή στη Δύση. Ανάμεσά τους, το αιγυπτιακό πουλί Bennu κρύβει στα φτερά του αρχέγονες ιστορίες και μύθους· ο φακίρης Karim από τη μακρινή Ινδία· ο ρομαντικός αρλεκίνος Αιμίλιος από τη Βενετία· η μαγευτική Fairuz από το εξωτικό Αλγέρι· ο ταχυδακτυλουργός Sebastian από την Ισπανία· η προφυρόχρωμη Cecil από την ονειρική λίμνη Αράλ· ο διάσημος τραγουδιστής της ροκενρολ Jicki-Riki.

Περισσότερα στον σύνδεσμο: Μαριονέτες Τζίκας

Συνδιοργάνωση: Δήμος Σύρου-Ερμούπολης και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Εκτέλεση παραγωγής και επίβλεψη: the sousàmi project by Εν.Το.Πο.Σύρο.
Χορηγός μετακίνησης: Blue Star Ferries.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist