«Το πιο όμορφο απ’ όλα…» Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο | Mandrakia Artis 2024

08/07/2024

«Το πιο όμορφο απ’ όλα…»
Αφιέρωμα στον ΘΑΝΟ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ

Η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Κώστας Θωμαΐδης
τραγουδούν Θάνο Μικρούτσικο

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024, Μανδράκια Μήλος

Η μουσική του Θάνου Μικρούτσικου ταξιδεύει στο νησί μας, για μία συναυλία με τραγούδια από την πληθωρική δημιουργική πορεία του.

Ο Θάνος Μικρούτσικος σφράγισε με το έργο του όχι μόνο τη μουσική σκηνή του τόπου μας αλλά κι ένα κομμάτι της ατομικής και συλλογικής μας ιστορίας και μνήμης. Τα τραγούδια του ταυτίστηκαν με την καθημερινότητα, τα όνειρα, τα οράματα, τους αγώνες του κόσμου και δεν είναι τυχαίο ότι αγαπήθηκαν από πολλές γενιές. «Θέλω να μπορώ να κάνω τους ανθρώπους να νιώθουν ότι δεν είναι μόνοι τους» έλεγε ο ίδιος – και τα κατάφερε. Με τη μουσική του υπήρξε συνοδοιπόρος μας στις λύπες, στις χαρές, στα καθημερινά, στα δύσκολα, στη δουλειά και στο ταξίδι. Μοιράστηκε μέσα από τους ήχους του το όνειρο ενός καλύτερου κόσμου. Τα τραγούδια του θα είναι πάντα εδώ. Να μας αποκαλύπτουν τα κρυμμένα και τα θαύματα.

Στη συναυλία, το βασικό μέρος του προγράμματος θα είναι τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε από τον «Σταυρό του Νότου» του Νίκου Καββαδία, όπου ο «Γουίλι» συναντά το «Κουροσίβο» και τη «Θεσσαλονίκη» μαζί με τους «7 Νάνους». Θα ακουστούν επίσης τραγούδια του συνθέτη σε στίχους Άλκη Αλκαίου, Μάνου Ελευθερίου, Οδυσσέα Ιωάννου και πολλών άλλων. Τραγούδια που αγαπήθηκαν από πολλές γενιές όπως το «Η αγάπη είναι ζάλη», «Δεν είμαι άλλος», «Ο Άμλετ της Σελήνης», «Μια πίστα από Φώσφορο», «Ελένη», «Το μηδέν», «Ερωτικό-Πιρόγα», «Ροζα» και πολλά άλλα.

Κι ίσως το πιο ωραίο τραγούδι θα είναι αυτό που ως το τέλος θα αντέχει στο χρόνο και κάθε φορά θα φαντάζει νέο αφού θα μοιράζεται με τον καθένα από μας μια υπόσχεση- ευχή: «Κι αυτό που θέλω να σου πω το πιο όμορφο απ’ όλα δεν στο ’χω πει ακόμα».  Τραγουδούν η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Κώστας Θωμαΐδης. Τους δύο ερμηνευτές συνοδεύουν σπουδαίοι μουσικοί, σολίστ και για πολλά χρόνια συνοδοιπόροι του συνθέτη. Μαέστρος στις συναυλίες ο Θύμιος Παπαδόπουλος, «το alter ego μου» όπως τον παρουσίαζε πάντα ο Θάνος Μικρούτσικος.

Και μια έκπληξη: Στο openning της βραδιάς θα εμφανισθεί ένα χαρισματικό κορίτσι από τη Μήλο. Η Αρχοντούλα Λιβανίου που με τη φωνή της κερδίζει σταθερά μια θέση στον καλλιτεχνικό χώρο και θα μας καλωσορίσει σε μια συναυλία που πιστεύουμε ότι θα μείνει αξέχαστη!


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist